Historie

De grondleggers van Quartier zijn Hans Griekspoor en Jan Hannink. Na een jarenlange samenwerking in de verf- en beitsindustrie hebben zij in 1999 met veel kennis en kunde Quartier opgericht. Als producent van beitsen, oliƫn en lakken is Quartier inmiddels al vele jaren trendsetter op het gebied van kleurafwerking in de parket- en meubelindustrie in zowel Europa als wereldwijd.

De naam Quartier is afgeleid van het kwartiers zagen van hout. Dit levert het kwalitatief hoogwaardigste hout uit de boom, net zoals wij de meest hoogwaardige afwerkingen leveren. In aanvang werden er veel traditionele oplosmiddel houdende beitsen toegepast om hout in te kleuren. In de loop der tijd volgde een verschuiving van vraag naar beitsen en lakken op waterbasis. Zo is Quartier tevens laksystemen gaan ontwikkelen op watergedragen basis. Daarnaast biedt Quartier een groot assortiment aan beitsen, zoals nitrobeits, positiefbeits, reactiebeits, pigmentbeits, waterbeits en naftabeits.

Door het tevredenstellen van klanten, en het vertrouwen wat men in ons heeft, zijn wij uitgegroeid van een kleinschalig bedrijf naar een bekend begrip in de houtafwerkingsindustrie. Quartier bestaat inmiddels uit twee generaties, waar we hopelijk in de toekomst de derde generatie aan kunnen toevoegen.