Product:   Hardwax olie

Parket- en meubel hardwax olie geeft een natuurlijke afwerking en wordt gebruikt op parket vloeren, tafels, keukenbladen en trappen.

Na doorharding geeft de olie een goede mechanische bescherming en een goede waterafstoting. Geöliede oppervlakten zijn bestand tegen normaal gebruik. Bij goede applicatie geeft het geöliede oppervlak een natuurlijke uitstraling. De olie dringt diep door in het hout en de houtporiën en geeft naast bescherming ook behoud van elasticiteit van het hout.

Toepassing

Voor gebruik goed doorroeren. De ondergrond moet schoon, droog (houtvochtpercentage max. 15%) en stofvrij zijn. Oude lagen moeten grondig verwijderd worden. Bij geoliede of gewaxde ondergronden kan worden volstaan met alleen grondig reinigen.
De laatste schuurgang met korrel 150 en daarna goed stofzuigen.
Verwerkingstemperatuur tussen 15 en 35 graad Celsius.
Bij toepassing op hardhout en exotische houtsoorten zoals jatoba en meranti en ook gerookt eiken, wordt als eerste laag Hardwaxolie extra dun toegepast.(700.3001)

Applicatie

Inhoud goed oproeren, niet verdunnen. Opbrengen met veloursroller (5mm), speciale vloerborstel, borstelmachine of spaan.
De eerste laag wordt gelijkmatig en dun aangebracht, teveel aan materiaal direct met doek wegnemen (zie aanvullende gegevens).
Droging: minimaal 8 uur (afhankelijk van temperatuur en luchtvochtigheid en ventilatie).
De tweede laag wordt zonder tussenschuren aangebracht, aanbrengen zoals de eerste laag.

Technische gegevens

Naam                           Hardwax olie

Product nr.                   700.3200

                                    700.3300

                                     700.3310

Glansgraad           zijdemat/mat/ultramat

Rendement                 33 m2 (2 lagen)

                                    /2,5 liter

Verpakking                  2,5/10/25 liter

Houdbaarheid             2 jaar/gesloten                                               verpakking

Samenstelling

Hardwax olie is samengesteld uit natuurlijke oliën en carnauba en Candelilla wassen, parraffine, soja olie. Het product bevat loodvrije drogers. De vluchtige bestanddelen  zijn op basis van niet aromatische koolwaterstoffen. De hardwaxolie voldoet aan de EU richtlijnen (2004/42/EC) toegestane VOC-gehalte van max. 500g/l

Waarschuwing

Door de oxidatieve droging kunnen gebruikte doeken, spuitstof, filters enz. door broei tot zelfontbranding komen. Dit geldt voor compacte en doordrenkte doeken e.d. De doeken e.d. moeten dan gespreid gedroogd worden.

Gekleurde hardwaxolie

De hardwax olie is verkrijgbaar in een aantal kleuren. Deze “colorwax” dient altijd met een blanke hardwaxolie afgewerkt te worden.

In blank zijn standaard een 3 tal glansgraden verkrijgbaar:

700.3200         hardwaxolie     zijdemat

700.3310         hardwaxolie     ultramat

700.3300         hardwaxolie     mat

Aanvullende gegevens

Het is belangrijk de lagen weliswaar dun, maar wel als gesloten laag aan te brengen. Wanneer teveel olie wordt afgenomen, b.v. bij uitpoetsen na applicatie, ontstaat er een te dunne laag die onvoldoende bescherming biedt. De olie wordt met de roller/borstel/spaan dun aangebracht en niet nagepoetst. Wanneer colorwax als eerste laag wordt gebruikt, kan deze wel worden nagepoetst om tot de juiste kleur te komen, de volgende blanke laag/lagen wordt zoals hierboven beschreven aangebracht.