Over ons

Quartier

De grondleggers van Quartier zijn Hans Griekspoor en Jan Hannink. Na een jarenlange samenwerking in de verf- en beitsindustrie hebben zij in 1999 met veel kennis en kunde Quartier opgericht. Als producent van beitsen, oliën en lakken is Quartier inmiddels al vele jaren trendsetter op het gebied van kleurafwerking in de parket- en meubelindustrie in zowel Europa als wereldwijd.

De naam Quartier is afgeleid van het kwartiers zagen van hout. Dit levert het kwalitatief hoogwaardigste hout uit de boom, net zoals wij de meest hoogwaardige afwerkingen leveren. In aanvang werden er veel traditionele oplosmiddel houdende beitsen toegepast om hout in te kleuren. In de loop der tijd volgde een verschuiving van vraag naar beitsen en lakken op waterbasis. Zo is Quartier tevens laksystemen gaan ontwikkelen op watergedragen basis. Daarnaast biedt Quartier een groot assortiment aan beitsen, zoals nitrobeits, positiefbeits, reactiebeits, pigmentbeits, waterbeits en naftabeits.

Door het tevredenstellen van klanten, en het vertrouwen wat men in ons heeft, zijn wij uitgegroeid van een kleinschalig bedrijf naar een bekend begrip in de houtafwerkingsindustrie. Quartier bestaat inmiddels uit twee generaties, waar we hopelijk in de toekomst de derde generatie aan kunnen toevoegen.

Organisatie

Quartier is een familiebedrijf met een organisatie die zich kenmerkt door weinig managementlagen en een no nonsense karakter. We hebben met zijn allen één gezamenlijke missie waar met liefde en plezier aan gewerkt wordt: optimale klanttevredenheid.

Producten worden door hoogwaardige ontwikkelingstechnologieën en in goed overleg specifiek afgestemd op de wensen van onze klanten. Korte communicatielijnen, service en een nederig karakter vormen de rode draad van onze benadering. Hierdoor wordt de juiste afwerking verkregen zonder compromissen. Kortom: een win–winsituatie. Door onder andere deze factoren is continuïteit gewaarborgd, zijn wij in staat om snel te schakelen en om ons tijdig aan te passen aan de veranderende marktomstandigheden.

Wij overtreffen verwachtingen en zetten net dat stapje extra, op een eigenzinnige maar nuchtere manier. Mede daardoor bestaat onze clientèle en toeleveranciers uit een zeer loyaal en select gezelschap.

Wat we doen

De productie

Quartier – chemici steken graag hun handen uit de mouwen om een nieuw project aan te gaan. Door samen te werken met onze klanten ontstaat er een individueel en uniek product dat op maat is gemaakt. Wij evalueren de situatie, gaan aan de slag in het laboratorium en leveren uiteindelijk een product dat gegarandeerd voldoet aan uw wensen, of zelfs overtreft. Hierdoor is authenticiteit gewaarborgd en worden er hoge prestaties geleverd.

Onderzoek, ontwikkeling en innovatie staan centraal bij Quartier. Wij blijven door ontwikkelen en optimaliseren. We beschikken over vele onderzoeksinstrumenten en er wordt gebruik gemaakt van een hoogwaardig machinepark, onder andere dissolvers en een geautomatiseerd doseersysteem. Quartier biedt naast kwalitatief hoogwaardige laksystemen, patines, olies en een breed scala aan beitsen: nitrobeitsen, positiefbeitsen, reactiebeitsen, pigmentbeitsen, waterbeitsen, naftabeits en patines.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Email: info@quartier.nl

Telefoon: +31 (0)53 431 2822